Timothée Chalamet získal tieto neuveriteľné ocenenia a nominácie pred svojimi 25. narodeninami

Obsah:

Timothée Chalamet získal tieto neuveriteľné ocenenia a nominácie pred svojimi 25. narodeninami
Timothée Chalamet získal tieto neuveriteľné ocenenia a nominácie pred svojimi 25. narodeninami
Anonim

Herec Timothée Chalamet si získal medzinárodnú slávu po tom, čo si v roku 2017 zahral v romantickej dráme Call Me by Your Name – a odvtedy je jedným z najhorúcejších mladých mien v tomto odvetví. Chalamet začal hrať hneď na strednej škole a dokonca raz bol v hre, aby si zahral Spider-Mana.

Dnes sa pozrieme na niektoré z najväčších ocenení, na ktoré bol herec nominovaný a ktoré vyhral – to všetko pred svojimi dvadsiatymi piatimi narodeninami. Samozrejme, niet pochýb o tom, že Timothée Chalamet bude aj naďalej na každého zapôsobiť svojím hereckým prejavom, takže ďalšie ocenenia určite prídu!

8 Timothée Chalamet bol nominovaný na jednu cenu Akadémie

Zoznam začíname faktom, že Timothée Chalamet bol nominovaný na Oscara a stal sa tak najmladším nominovaným na najlepšieho herca za takmer 80 rokov. Timothée Chalamet bol nominovaný v roku 2018 v kategórii Najlepší herec za stvárnenie Elia Perlmana v romantickej dráme Call Me by Your Name, ktorá tiež znamenala jeho medzinárodný prielom.

7 Timothée Chalamet bol nominovaný na dve ocenenia Zlatý glóbus

Ďalej na zozname sú Zlaté glóbusy. V roku 2018 bol Timothée Chalamet nominovaný v kategórii Najlepší herec vo filme – dráma za rolu vo filme Call Me by Your Name.

O rok neskôr bol nominovaný v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe – film, tentoraz za stvárnenie Nicolasa „Nica“Sheffa v životopisnom dráme Beautiful Boy.

6 Timothée Chalamet bol nominovaný na päť filmových cien Critics' Choice

Prejdime k filmovým cenám Critics' Choice Movie Awards. V roku 2018 bol Timothée Chalamet nominovaný v kategórii Najlepší herec za rolu vo filme Call Me by Your Name, ako aj v kategórii Najlepšie herecké obsadenie za stvárnenie Kylea Scheibleho v komediálnej dráme Lady Bird o dospievaní. V roku 2019 bol Chalamet nominovaný v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe za rolu vo filme Beautiful Boy.

V roku 2020 bol herec opäť nominovaný v kategórii Najlepšie obsadenie, tentoraz za stvárnenie Theodora „Laurie“Laurencea v dramatickom filme Little Women z obdobia dospievania. V roku 2021, tesne pred svojimi dvadsiatymi šiestymi narodeninami, bol opäť nominovaný v kategórii Najlepšie obsadenie za stvárnenie Yulea v apokalyptickej čiernej komédii Don't Look Up. Víťazi tohto ocenenia budú vyhlásení v marci 2022.

5 Timothée Chalamet bol nominovaný na päť cien Screen Actors Guild Awards

Timothée Chalamet bol tiež nominovaný na niekoľko cien Screen Actors Guild Awards. V roku 2013 bol nominovaný v kategórii Vynikajúci herecký výkon ansámblu v dramatickom seriáli za postavu Finna Waldena v špionážnej thrillerovej šou Homeland. V roku 2018 bol nominovaný v kategórii Vynikajúci mužský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme za rolu vo filme Call Me by Your Name, ako aj v kategórii Vynikajúci herecký výkon súboru obsadeného vo filme za jeho rola v Lady Bird.

V roku 2019 bol Timothée Chalamet nominovaný v kategórii Vynikajúci herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme za rolu vo filme Beautiful Boy.

V súčasnosti je vo veku 26 rokov opäť v hre v kategórii Vynikajúci herecký výkon ansámblu obsadeného vo filme za rolu vo filme Don't Look Up.

4 Timothée Chalamet bol nominovaný na tri filmové ceny Britskej akadémie

Ďalším na zozname sú ceny Britskej akadémie. V roku 2018 bol herec nominovaný v kategórii BAFTA Rising Star Award, ako aj v kategórii Najlepší herec v hlavnej úlohe za rolu vo filme Call Me by Your Name.

V roku 2019 bol Timothée Chalamet nominovaný v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe za rolu vo filme Beautiful Boy.

3 Timothée Chalamet bol nominovaný na jednu filmovú a televíznu cenu MTV

Prejdime k oceneniu MTV Movie & TV Awards. V roku 2018 bol Timothée Chalamet nominovaný v kategórii Najlepší filmový výkon za prácu vo filme Call Me by Your Name, cenu si však domov neodniesol, pretože ju získal Chadwick Boseman za prácu v superhrdinskom filme Black Panther..

2 Timothée Chalamet získal jednu cenu londýnskeho okruhu filmových kritikov

Timothée Chalamet nie je cudzincom ani v kruhu London Film Critics' Circle. V roku 2018 si herec prevzal cenu v kategórii Herec roka za rolu vo filme Call Me by Your Name – film, na ktorý je väčšina nominácií.

1 Timothée Chalamet bol nominovaný na štyri ceny International Cinephile Society Awards – a jednu vyhral

Nakoniec uzatvárame zoznam cien International Cinephile Society Awards. V roku 2018 si Timothée Chalamet odniesol cenu v kategórii Najlepší herec za rolu vo filme Call Me by Your Name a v tom istom roku bol nominovaný v kategórii Najlepší súbor za filmy Call Me by Your Name a Lady Bird. V roku 2020 bol herec opäť nominovaný v kategórii Najlepší súbor, tentoraz za prácu vo filme Malé ženy.

Odporúča: