Ako Betty Whiteová prišla o šou po tom, čo sa postavila rasistickým násilníkom

Obsah:

Ako Betty Whiteová prišla o šou po tom, čo sa postavila rasistickým násilníkom
Ako Betty Whiteová prišla o šou po tom, čo sa postavila rasistickým násilníkom
Anonim

Keď mala Betty White niečo po tridsiatke, vytvorila svoju vlastnú varietnú show s vlastným názvom. Ako moderátor a producent si White najal mladého Black stepného tanečníka Arthura Duncana, aby vystúpil. V dnešnej dobe by sa to nepovažovalo za nejaký veľký problém. Ale to bol rok 1954 a rasová nerovnosť bola stále rozšírená. Vo veku 21 rokov sa Duncan konečne dočkal veľkého úspechu v celoštátnej televíznej šou. Ale rasistickí diváci zúrili, že talentovaný tanečník dostal šancu. Ale White odmietol ustúpiť.

Duncan opísal škandál v dokumente z roku 2018 Betty White: First Lady of Television. "Prvá televízna relácia, v ktorej som kedy bol, a vďačím Betty White za to, že ma skutočne začala v šoubiznise, v televízii," povedal."A po celom juhu bol celý tento rozruch."

Betty White im povedala, aby 'žili s tým'

White si tiež spomenul na incident a hovoril o ňom v dokumente. "Chystali sa stiahnuť našu šou z vysielania, ak sa nezbavíme Arthura, pretože bol Black."

"Ľudia na juhu ma pohoršovali nad tým, že som v šou, a chceli, aby som ma vyhodili," súhlasil Duncan. "Ale nikdy tam nebola žiadna otázka."

"Povedal som:,Prepáčte, ale viete, on zostáva," povedal White. „‚Ži s tým.‘“Relácia bola nakoniec po 14 epizódach zrušená.

Od včerajšej smrti Whiteovej si opäť s láskou pripomínali jej silné presvedčenia.

Betty White bola národným pokladom

Nezabudnime, že v roku 1954 bola šou Betty Whiteovej zrušená krátko po tom, čo dostala odpor za jej odmietnutie zrušiť Black stepníka Arthura Duncana. Namiesto toho predĺžila jeho vysielací čas a na rasistov odpovedala slovami: 'Prepáčte. Ži s tým,“napísal jeden človek online.

"Betty White sa snažila bojovať proti rasizmu v podstate celú svoju kariéru. Svet je pre to lepší. Buď ako Betty White," pridal sa druhý.

"Betty White som milovala, odkedy som ako dieťa videla Golden Girls. Milovala som ju viac, keď som sa pred desiatkami rokov dozvedela, že sa postavila rasistom počas svojej varietnej šou. Vždy bude národným pokladom, " po tretie komentoval.

Betty White zomrela na prirodzené príčiny

Herečka, ktorá získala cenu Emmy, mala za sebou viac ako 80-ročnú kariéru. Predpokladá sa, že zomrela prirodzenou smrťou vo svojom dome v piatok ráno, potvrdil TMZ. Polícia bola videná vo Whiteovom dome, ako vyšetruje jej smrť ako procedurálnu záležitosť. Bola tiež videná dodávka čierneho koronera opúšťať jej dom, keďže úrady potvrdili, že s Whiteovou smrťou nebola spojená „žiadna nečestná hra“.

28. decembra na Twitteri napísala svoju poslednú správu: "Moje 100. narodeniny… Nemôžem uveriť, že sa blížia a People Magazine oslavuje so mnou! Nové číslo @People je zajtra dostupné v novinových stánkoch po celej krajine."

Odporúča: